Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Αρχική » Νέα » Βραδιά του Ερευνητή 2021

Βραδιά του Ερευνητή 2021

Η ομάδα μας συμμετείχε στην βραδιά του ερευνητή παρουσιάζοντας σε μικρούς και μεγάλους το πρότυπο πληροφοριακό σύστημα RESPECT!

Τον καιρό της πανδημίας, η Βραδιά του Ερευνητή στο ΕΜΠ εξελίχθηκε και αναδιοργανώθηκε σε διαδικτυακή βάση, παρέχοντας επιπλέον τη δυνατότητα πρόσβασης σε εκατοντάδες χιλιάδες διαδικτυακούς επισκέπτες στην Ελλάδα και σε όλες τις ηπείρους.

Έτσι, η ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κοινού σχετικά με τις ερευνητικές καινοτομίες βιώνεται με ασφάλεια. Μέσω livestreaming προβάλλονται ερευνητικές δραστηριότητες και πρωτότυποι σχεδιασμοί και έργα σε κάθε τομέα της επιστήμης από τη μοριακή μηχανική και την υγεία έως τις μεταφορές και την ενέργεια. Η έμφαση φέτος δίδεται στις ερευνητικές δράσεις για την αντιμετώπιση των προκλήσεων της κλιματικής αλλαγής και της υποβάθμισης του περιβάλλοντος στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας για την αειφόρο ανάπτυξη με κοινωνική συνοχή. Η ομάδα του Respect παρείχε την δυνατότητα στους συμμετέχοντες να δουν σε τρισδιάστατη αναπαράσταση το Ιερό Κουβούκλιο του Παναγίου Τάφου και ένα live demo όπου άτομα ανεξαρτήτως των γνώσεών τους, μπορούσαν σε πραγματικό χρόνο να δουν πρακτικά πως δουλεύει η πλατφόρμα και πώς γίνεται η ανάλυση δεδομένων. Η ειδικά διαμορφωμένη πλατφόρμα επέτρεψε στους επισκέπτες την βαθύτερη κατανόηση της προσέγγισης του RESPECT.